Voorzorgsmaatregelen rondom bevallingen versoepeld

De beperkende maatregel rond het aantal aanwezigen bij een bevalling in het ziekenhuis is versoepeld. Vanaf 4 juni mag er naast de partner één extra persoon aanwezig zijn bij de bevalling in de verloskamer. Deze versoepeling geldt helaas niet voor bevallingen met een keizersnede. Ook op de kraamafdeling is voorlopig op de partner na geen bezoek welkom.


De andere voorzorgsmaatregelen rondom bevallingen blijven van kracht. Bij de gewone controles vragen we zwangeren om zoveel mogelijk alleen te komen. Partners van zwangeren mogen aanwezig zijn bij de 20 weken echo en geavanceerd echo-onderzoek. Ook mogen partners aanwezig zijn tijdens consulten, waarbij dit noodzakelijk is vanwege de inhoud en ernst van het gesprek.


We nemen deze voorzorgsmaatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen en de veiligheid van moeder en kind te garanderen. Uiteraard begrijpen we dat deze maatregelen ingrijpend zijn en dat er bij zwangere vrouwen en hun partners veel behoefte is om de strenge veiligheidsmaatregelen te versoepelen. We blijven daarom regelmatig evalueren of versoepeling van de maatregelen mogelijk en veilig is.


Voor zwangere vrouwen en hun partner is een folder beschikbaar. Hierin geven we antwoord op veelgestelde vragen over zwangerschap en het coronavirus.
Download de folder hier