Vol aan de bak na de bouwvak

Nu de bouwvak voorbij is, werkt de bouwcombinatie Hurks Kuijpers weer op volle toeren aan de afbouw van het nieuwe ziekenhuis. “De focus ligt nu op het interieur. In de hal wordt de roltrap die de patiënten straks naar de poliklinieken op de eerste etage brengt bevestigd. De voorbereidingen hiervoor waren voor de bouwvak al getroffen, zodat het nu slechts nog om de plaatsing van de roltrap zelf gaat. Het gaat om een enorme trap van zo’n 20 meter lang,” aldus bouwkundig hoofd opzichter Willem Eppinga. Aan de buitenkant is net gestart met de bestrating van het terrein rondom de nieuwbouw. 

Vloeren, plafonds en muren

Het slingervormige gebouw heeft een centrale gang, de zogenaamde ‘aorta’. Hier wordt gestart met de aanleg van een tegelvloer. Ook de koffiecorner op de begane grond krijgt vorm. Op de bovenste drie verdiepingen gaan de bouwvakkers verder met de plafonds, vloerbedekking en het behangen van de muren.

Volgens planning

“Op de derde etage komt nu ook het vaste meubilair voor de patiëntenkamers. Sommige kamers zijn al bijna klaar voor gebruik, want ook de installaties zijn daar al grotendeels afgerond,” vertelt Willem. Hij maakt zich geen zorgen over de planning, die aangeeft dat het gebouw in maart 2015 wordt opgeleverd. “De buitengevel is immers af en een strenge winter kan dus geen roet meer in het eten gooien nu we bezig zijn met de afbouw.”