Vitesse Delft sponsort Vrienden van Reinier

Voetbalvereniging Vitesse Delft speelde afgelopen zaterdag met het nieuwe tenue waarop het logo van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf schittert. Dit is de eerste zichtbare uiting van een lange termijn relatie tussen Vitesse Delft en de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. Vitesse Delft geeft zo ruchtbaarheid aan haar sociale karakter: zij wil zich inzetten voor met name de kinderen in het ziekenhuis.

Sociale jeugd

Rowena Timmermans, fondsenwerver van de Stichting Vrienden en Frank Hopstaken, Voorzitter van Vitesse Delft: keken trots toe. Rowena Timmermans zegt: “de jeugd en jongeren van Vitesse Delft kiezen iedere jaar een goed doel van de Stichting uit waarvoor ze zelf activiteiten bedenken om geld bij elkaar te krijgen. Zo raken de jongeren meer betrokken bij de samenleving en denken ze na over kinderen die op dat moment niet kunnen voetballen of misschien wel nooit, omdat ze te ziek zijn”. “ De kinderen in het ziekenhuis profiteren hier natuurlijk van omdat ze bijvoorbeeld een mooi speeltoestel krijgen, of een leuk uitje naar de club. Iets om blij van te worden”.

Samenwerking

Frank Hopstaken geeft aan: “wij zijn het afgelopen jaar als vereniging een nieuwe weg ingeslagen en deze stap sluit daar naadloos op aan. Hij wil samen met de business club van Vitesse Delft en de maatschappelijke partner Stichting Vrienden van Reinier de Graaf invulling geven aan de driehoek: voetbal, goede doelen en het bedrijfsleven. “Daarnaast hopen we bewustwording onder onze leden te bereiken. ”Natuurlijk kijkt de Stichting Vrienden ook naar wat ze nog meer terug zouden kunnen doen voor Vitesse Delft. “Misschien willen de specialisten van het Reinier de Graaf ziekenhuis bijvoorbeeld een keer voorlichting geven over alcohol, of sportblessures..” aldus Rowena Timmermans. Frank en Rowena bezegelden de relatie afgelopen zaterdag op het hoofdveld van Vitesse Delft. Jammer genoeg verloor de selectie de wedstrijd, maar dat mocht de pret niet drukken.