Verpleegkundigen Reinier de Graaf starten de dag met kerstontbijt

Ziekte en ongevallen trekken zich niks aan van feestdagen. Daarom draait het ziekenhuis gewoon door met Kerstmis. Op 3F, de afdeling Longziekte, starten de verpleegkundigen eerste kerstdag met een feestelijk kerstontbijt. Zo is het tóch een beetje kerst.

Het kerstontbijt is al jaren traditie bij 3F. Verpleegkundige Jaimy Otterspeer doet voor de zevende keer de boodschappen. “We starten de dag met een uitgebreid ontbijt. De nachtdienst schuift aan en we doen een mondelinge overdracht.”

Het kerstontbijt geeft de werkdag een feestelijk tintje. Jaimy: “We zijn dit jaar met negen mensen inclusief stagiaires. We maken er een gezellig samenzijn van en halen de kerstsfeer naar binnen. Er hangt heerst tijdens de kerstdagen een andere sfeer op de afdeling en daarom vindt eigenlijk niemand het erg om met kerst te werken.”

Hebben de verpleegkundigen daar dan wel tijd voor? “Daar maken we gewoon tijd voor! We zijn natuurlijk wel bereikbaar voor onze patiënten. De meeste patiënten zijn op de hoogte van ons kerstontbijt en zijn hier vaak ook erg enthousiast over. Ze krijgen trouwens zelf ook een goed verzorgd ontbijt.”