Verhuizing Reinier de Graaf staat nu echt voor de deur

Het is bijna zover! Vrijdag 28 augustus is de verhuizing van het oude naar het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis. De patiënten op de verpleegafdelingen worden verhuisd naar het in het gloednieuwe ziekenhuis. Vanaf 6 uur ‘s ochtends verhuizen de eerste patiënten. Elke twee minuten rijdt een patiënt met ziekenhuisbed het gebouw in. Rond 17.00 uur zullen alle circa 240 patiënten in hun nieuwe kamer zijn.

Tunnel van tenten
Via een tententunnel, denk aan een soort geschakelde partytenten, vervoert het ziekenhuis de patiënten. Met bed en toebehoren leggen ze onder begeleiding van tenminste één verpleegkundige een kleine honderd meter af. Eenmaal in de nieuwe kamer heet een tweede verpleegkundige hen welkom. Als de eerste indrukken verwekt zijn kan men direct gebruik maken van de voordelen van het nieuwe gebouw zoals gratis Wi-Fi en televisie.

Eerste bezoek vanaf 31 augustus
Vanaf 31 augustus starten de poliklinieken met de reguliere afspraken. Op bijgaand kaartje is te zien waar de hoofdingang is. Parkeren is mogelijk op een van de 875 parkeerplaatsen op het terrein van het voormalige B-gebouw en in de aangrenzende garage. In de centrale hal staan gastvrouwen en -heren klaar om patiënten en bezoekers de weg te wijzen. En om uitleg te geven over bijvoorbeeld de nieuwe patiëntenpas.

Op die pagina vindt u ook onderstaande filmpje:

Meer informatie over het nieuwe ziekenhuis en de verhuizing vindt u op de speciale verhuispagina.

Spoedpost en apotheek
Vanaf 1 september werken de huisartsenpost en de Spoedeisende hulp van Reinier de Graaf samen onder één naam: Spoedpost Delft. Ook is er in de centrale hal een poli-apotheek. Deze apotheek is maandag tot vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur open. Buiten kantoortijden fungeert de apotheek als spoedapotheek voor de regio. Na 21.00 uur is de apotheek alleen toegankelijk via de nachtingang bij de Spoedpost.

Over enkele maanden start Reinier de Graaf met de sloop van de twee oude gebouwen en de bouw van een nieuwe parkeergarage. Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Lees dan ook meteen de laatste versie van de nieuwsbrief, met onder andere informatie over de verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis en de verhuizing van de loodzware CT-scan.

U & Nieuw Reinier

Alle mensen in het verzorgingsgebied van Reinier de Graaf hebben een speciaal magazine in de bus gekregen met informatie over de veranderingen, vernieuwingen en verhuizing. U kunt de digitale versie van dit magazine ook on-line bekijken.