Vakgroep Orthopedie van Reinier de Graaf organiseert Summerclass Orthopedie

Op donderdag 24 en vrijdag 25 augustus vindt de zesde editie van de Summerclass Orthopedie plaats, een initiatief van de vakgroep orthopedie van het Reiner de Graaf ziekenhuis. De organisatie is dit jaar in handen van de AIOS orthopedie. Tijdens dit evenement worden bezoekers bijgespijkerd over orthopedie, om de bekendheid van dit vakgebied verder te vergroten. We geven een kijkje in onze keuken door middel van lezingen en workshops. Ook tonen we een live-operatie van het plaatsen van een knieprothese, uitgevoerd in Reinier de Graaf.

De Summerclass is primair bedoeld voor coassistenten en studenten geneeskunde. Dit jaar kunnen voor het eerst ook huisartsen (in opleiding), fysiotherapeuten en operatieassistenten  deelnemen aan de Summerclass. Thema’s die voorbij komen, variëren van chirurgische mogelijkheden bij rug- en schouderklachten tot kinderorthopedie in de eerste lijn. Dit jaar telt de Summerclass dertien sprekers, waaronder orthopedisch chirurg dr. Rolf Bloem, orthopedisch chirurg dr. Joost Colaris en sportarts dr. Robert-Jan de Vos.

De Summerclass Orthopedie draait niet alleen om inspanning, maar ook om ontspanning. Zo zijn ook een barbecue, borrel en sportactiviteiten in de buitenlucht  onderdeel van het programma. Het evenement vindt plaats bij ‘Lijm en Cultuur’ in Delft. Voor het bijwonen van de Summerclass is voor huisartsen en  fysiotherapeuten accreditatie aangevraagd. Meer informatie over de Summerclass is te vinden op www.summerclassorthopedie.nl, waar je je eveneens kunt inschrijven. Dit is mogelijk tot 14 augustus aanstaande.

Klik hier voor een verslag van de Summerclass van 2016.