State of the art echografie in Reinier

 

Philips en Reinier de Graaf ziekenhuis breiden partnership uit met grootschalig contract

De nieuwste generatie echosystemen, met een unieke combinatie van snelheid en een zeer hoge beeldkwaliteit. Dankzij een aanvullend contract voor echografie met Philips zijn onze patiënten de komende 15 jaar verzekerd van eersteklas diagnostiek en kunnen medewerkers efficiënter werken.

De echosystemen zullen onder meer worden ingezet bij onderzoeken in de buikstreek, zwangerschapsonderzoeken, maar spelen ook een belangrijke rol bij de behandeling van reuma of tijdens de behandeling van mensen met hart- en vaatziekten met de nieuwste live 3D-technieken.

Omdat het gehele ziekenhuis geleidelijk overgaat op een enkel platform voor echografie, wordt het voor artsen en personeel straks makkelijker en efficiënter om met echografie te werken. De systemen zijn onderling eenvoudig uit te wisselen. Dit is efficiënter en kan bijvoorbeeld van pas komen als een arts voor een specifieke patiënt behoefte heeft aan een krachtiger systeem met meer functionaliteit van een collega. Ook het trainen in het gebruik van de technologie wordt eenvoudiger. 

“Reinier de Graaf heeft zorgvuldig bekeken welke echografiesystemen het ziekenhuis nodig heeft na de verhuizing naar ons nieuwe ziekenhuis. We zijn ervan overtuigd dat we nu een gebalanceerd pakket hebben, waarbij elke afdeling de gewenste echodiagnostiek kan bieden. Door het contract met Philips hebben we nu de mogelijkheid om ons apparatuurpark flexibel aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen,” zegt Jaap van den Heuvel, directievoorzitter van het Reinier de Graaf.

De nieuwe overeenkomst is een aanvulling op de bestaande meerjaren samenwerking  die in september 2014 werd vastgelegd. De nieuwe overeenkomst geldt voor alle afdelingen en alle locaties van het ziekenhuis, waaronder de nieuwe hoofdvestiging die in augustus van dit jaar wordt geopend. De overeenkomst betreft onderhoud en vervanging van alle echografiesystemen in het hele ziekenhuis.  De nieuwe echosystemen worden vanaf mei van dit jaar in gebruik genomen.

Jaap van den Heuvel & Mark van Meggelen (Directeur Strategie en Consultancy Philips Healthcare Benelux)

 

De betrokken afdelingen waren bij de feestelijke ondertekening aanwezig