Sinterklaas bezoekt Reinier de Graaf ziekenhuis

Sinterklaas nam dit jaar ruim de tijd voor zijn bezoek aan het Reinier de Graaf ziekenhuis. Hij werd op maandag 4 december hartelijk ontvangen in de centrale hal, waarna hij een bezoek bracht aan de patiënten en medewerkers van de verpleegafdelingen. Tijdens zijn ronde sprak de Sint met blij verraste patiënten en bedankte hij de artsen en verpleegkundigen voor het goede zorgwerk dat zij dagelijks verrichten. Zijn pieten deelden in de tussentijd speculaaspoppen en pepernoten uit.

Een dag later bezochten Sint en zijn pieten de Kinder- en jeugdafdeling. In de Ronald McDonald Huiskamer werden zij enthousiast ontvangen door de patiëntjes, hun ouders en broertjes en zusjes. Sinterklaas las voor uit zijn grote boek en de pieten deelden cadeautjes uit. De Sint ging vervolgens langs bij de pasgeborenen en hun moeders en vaders op de afdeling Neonatologie. Ook de kinderen die in isolatie liggen, werden niet vergeten. Hoofd Kinder- en jeugdafdeling Bep Wiesenhaan: “Het is belangrijk voor zieke kinderen dat deze mooie feesten gewoon doorgaan in het ziekenhuis en dat zij samen met ouders, broertjes en zusjes kunnen genieten van deze bijzondere momenten.” 

Pietengym

Naast bezoeken van de Sint werd in Reinier de Graaf ook op andere manieren aandacht besteed aan het pakjesfeest. Zo organiseerden de fysiotherapeuten een pietengym voor rolstoelgebonden en minder mobiele patiënten. De fysiotherapeuten startten met een warming-up. Daarna deden patiënten doorgeefoefeningen met ingepakte cadeaus, gooiden zij pakjes in een nepschoorsteen en speelden zij ‘tennis’ met feestelijke ballonnen. Fysiotherapeut Roy van Leusden is enthousiast: “Onze patiënten hebben erg genoten van de pietengym. Zo komen ze op een leuke manier in beweging en het Sinterklaasfeest wekt bij veel oudere patiënten goede herinneringen op.” Collega Carine Beukers vult aan: “En bewegen is goed. Zeker bij deze patiëntengroep is het belangrijk om de kracht en conditie op peil te houden en de zelfstandigheid te bevorderen.”