Sinterklaas bezoekt patiëntjes van Reinier de Graaf

Sinterklaas is ook dit jaar het Reinier de Graaf ziekenhuis niet stilletjes voorbij gereden. Op 5 december bracht de goedheiligman samen met zijn Pieten een bezoek aan de kinderen in het ziekenhuis. Eerder op de dag konden minder mobiele patiënten meebewegen tijdens Pietengym op het ritme van sinterklaasmuziek.

De Sint en zijn pieten kwamen aan het begin van de middag op bezoek in de Ronald McDonald Huiskamer van het ziekenhuis. Daar stonden de patiëntjes die van hun kamer af mochten en hun ouders de bezoekers op te wachten. De Sint en zijn Pieten waren wel iets verlaat, omdat een van de Pieten was uitgegleden en in een rolstoel binnen werd gebracht.

Tijdens het bezoek werd druk gezongen en de Pieten deelden pepernoten uit. Uiteraard had de Sint ook zijn grote boek meegenomen, waar hij voor elk patiëntje een persoonlijke boodschap uit voorlas. De kinderen kregen uiteraard ook een cadeau. Sinterklaas ging daarna langs bij de pasgeborenen en hun moeders en vaders op de afdeling Neonatologie. Ook de kinderen die in isolatie liggen werden niet vergeten.

“Ook voor zieke kinderen is het belangrijk dat dit soort dagen gewoon doorgaan”, aldus Jolande Versteegen, hoofd van de Kinder- en jeugdafdeling in het Reinier de Graaf ziekenhuis. “Feestdagen zoals een verjaardag of Sinterklaas moeten gewoon gevierd worden.”

Pietengym

Tijdens de Pietengym eerder op de ochtend deden zeventien rolstoelgebonden en minder mobiele patiënten van verschillende verpleegafdelingen sportieve spelletjes. Zo konden ze onder meer pakjes in nepschoorstenen gooien en armoefeningen doen met pakjes in hun handen, terwijl ze meezongen met bekende sinterklaasliedjes.

De fysiotherapeuten van Reinier de Graaf grepen de komst van Sint en zijn Pieten aan om deze minder mobiele patiënten actief aan het bewegen te zetten. Zelf voorzien van Pietenmutsen versierden zij de gezamenlijke patiëntenhuiskamer met vrolijke gekleurde Sintvlaggetjes en zetten ze de patiënten volop in beweging. Deze sportieve actie werd enorm gewaardeerd door de aanwezige patiënten.