Ronald McDonald Huiskamer voor Reinier de Graaf ziekenhuis

Als eerste ziekenhuis in Nederland krijgt het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft een stand-alone Ronald McDonald Huiskamer op de Kinder- en jeugdafdeling. De bouw start maandag 11 april. De Huiskamer is bedoeld als ontspanningsplek voor ouders en zieke kinderen. Speciaal getrainde Ronald McDonald vrijwilligers runnen de Huiskamer. Zij zijn ook een luisterend oor voor zowel ouders als kinderen. De opening van de Huiskamer wordt verwacht in juni van dit jaar.


 

Weg van het ziekenhuis

“De comfortabele inrichting en ontspannen sfeer in de huiskamer zorgen ervoor dat je je echt even in een andere omgeving voelt, weg van het ziekenhuis,” vertelt Jolanda Versteegen, hoofd van de Kinder- en jeugdafdeling. “En dat is belangrijk. Want het is niet niks om als ouder dagen of weken in het ziekenhuis te verblijven met je kind. Onderzoek heeft aangetoond dat je dan echt behoefte hebt om af toe ergens even te relaxen. Onze Ronald McDonald Huiskamer biedt straks zo’n ontspanningsplek. Je kunt er niet alleen heerlijk zitten, tv-kijken, een boekje lezen of spelletjes doen, het is zelfs mogelijk om er een maaltijd te bereiden en samen met het gezin gezellig te eten. Eigenlijk net als thuis.”

Financiering

Het Ronald McDonald Kinderfonds financiert de bouw en inrichting van de Ronald McDonald Huiskamer en de restyling van de bestaande jeugdlounge. Het dagelijks management en de begeleiding van de vrijwilligers van de Huiskamer is in handen van het Ronald McDonald Huis Den Haag. Het is voor het eerst dat Het Ronald McDonald Kinderfonds een Huiskamer realiseert in een ziekenhuis waar geen Ronald McDonald Huis aanwezig is.