Reinierlopers helpen oncologiepatiënten

De Golden Ten Loop in Delft was voor de 60 medewerkers van Reinier de Graaf een groot succes. Niet alleen haalden zij allen de finish, maar ook realiseerden zij samen met de hoofdsponsor Verboon Maasland drie goede doelen van de Stichting Vrienden voor de afdeling oncologie. Zij liepen voor troostkoffers voor kinderen van ouders met kanker, een workshop Look Good Feel Better en pruiken en prothese bh’s voor oncologie patiënten die daarvoor de financiële middelen missen.

Meer voor elkaar

Verboon Maasland is een groot familiebedrijf in de gemeente Maasland. Zij zijn actief in de Grond- Weg- en Waterbouw. In plaats van een kerstpakket, wilden de medewerkers zich inzetten voor de patiënten van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Een goed doel, dichtbij, waar je kunt kijken wat er met je geld gebeurt. Zij kozen ervoor om de ruime donatie te koppelen aan de prestaties van de lopers van de Golden Ten Loop voor de goede doelen van de afdeling oncologie. Daar komen patiënten waar je graag meer voor wilt doen.

Goede doelen

Met de gift is het mogelijk meerdere troostkoffers voor kinderen van ouders met kanker samen te stellen. Hierin zit voorlichtingsmateriaal, aansprekende boekjes en bijvoorbeeld knuffels voor kinderen. Zo kunnen ouders en naasten de kinderen beter informeren en steunen tijdens de ziekte van hun ouder. Ook kan de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf met de gift een workshop Look Good Feel Better aanbieden om een groep patiënten te leren hoe ze met hun veranderde uiterlijk kunnen omgaan en zich toch een beetje mooi te voelen. Voor een aantal patiënten worden er pruiken en prothese bh’s aangeschaft omdat zij, vaak vanwege hun ziekte, niet voldoende financiële middelen hebben om deze aan te schaffen.

Meer informatie op www.vriendenvanreinier.nl