Reinier ontvangt kwaliteitskeurmerk Borstvoeding

De Stichting Zorg voor Borstvoeding heeft onlangs  Reinier de Graaf het certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ van de WHO (World Health Organization) / Unicef toegekend. Het certificaat is een bewijs dat het ziekenhuis  aan hoge internationale eisen voldoet. In het Reinier de Graaf werken speciale lactatiekundigen, die samen met kraamverzorgenden  en verpleegkundigen, zorg bieden aan kersverse moeders en kinderen rondom het borst voeden. “Reinier bevordert al jarenlang het geven van borstvoeding. Daarom zijn we ontzettend blij dat aan dit beleid nu ook een kwaliteitskeurmerk gekoppeld is,” aldus lactatiekundige Sonja Jong.

Voorlichting

Borstvoeding draagt in belangrijke mate bij aan de gezondheid van kinderen. Vrouwen die in het Reinier de Graaf bevallen, krijgen allemaal voorlichting over de voordelen van borstvoeding. Ook zijn alle betrokken zorgverleners getraind in vaardigheden om het contact tussen moeder en kind zo goed mogelijk laten verlopen, zoals bij het aanleggen van de baby. Moeder en kind mogen in Delft dag en nacht bij elkaar op een kamer blijven. En voeden gaat naar behoefte; hoe lang en hoe vaak wordt niet bepaald door de klok.

De stichting Zorg voor Borstvoeding is in 1996 door UNICEF Nederland opgericht om de wereldwijde campagne 'Baby Friendly Hospital Initiative' (BFHI) uit te dragen. Dit is een project om te bevorderen dat baby's waar ook ter wereld vanaf de geboorte uitsluitend borstvoeding krijgen. Hiervoor zijn tien vuistregels voor borstvoeding opgesteld. Alleen met een samenhangend geheel van beleid, deskundigheidsbevordering en vaardigheden kan een instelling in aanmerking komen voor het borstvoedingscertificaat.