Reinier Haga Groep in de race voor meest innovatieve ICT-project van het jaar

Stemt u ook op ons innovatieve project ‘Zorgplatform’? Met dit online platform hebben artsen binnen en buiten het ziekenhuis direct, via één service inzage in elkaars Elektronische Patiënten Dossiers. De Reinier Haga Groep (HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf en LangeLand Ziekenhuis) dingt mee naar de Computable Awards 2018 onder de categorie ‘ICT-project van het jaar in de zorg’. Het project Zorgplatform doen we samen met leveranciers Chipsoft en FocusCura.

Zorgplatform helpt zorgverleners bij het soepel uitwisselen van patiëntinformatie. Op dit moment gebeurt dit nog via telefoon, fax en post, wat onnodig veel tijd kost nu alles ook veilig en zorgvuldig online kan. In deze pilotfase gebruiken orthopeden van de drie ziekenhuizen Zorgplatform om onderling gegevens uit te wisselen. Vanzelfsprekend gebeurt dit alleen met uitdrukkelijke toestemming van de patiënt. Ook zorg op afstand is mogelijk via Zorgplatform. De FocusCura thuismetingen van cardiologische patiënten van het Haga Hartcentrum worden nu getest. De gegevens van de thuismetingen worden via Zorgplatform eenvoudig en direct opgenomen in het Elektronisch Patiënten Dossier.

Lees hier meer over Zorgplatform of bekijk het animatiefilmpje.

Uw stem maakt het verschil

Stemmen is eenvoudig. Ga naar Computable.nl (tabblad Awards) en vul daar uw naam en mailadres in. U ontvangt dan een mail waarmee u eenmalig uw stem kunt uitbrengen. U vindt Reinier Haga Groep in de rubriek ‘ICT-project van het Jaar in de Zorg’. De einduitslag wordt voor 50% bepaald door de vakjury en voor 50% door het publiek. Uw stem is dus belangrijk. In oktober worden de winnaars bekend gemaakt. 

Lees hier het juryoordeel

Het juryteam heeft hoge waardering voor het creëren van onze oplossing die een grote complexiteit en risico’s kende. Het juryteam heeft ook hoge waardering voor de toegevoegde waarde die de oplossing biedt, ongeacht je positie als patiënt of als schakel in de zorgketen. Uiteraard is ook de kracht van ChipSoft als leverancier, die deze oplossing tot stand heeft gebracht, niet aan de aandacht van het juryteam ontsnapt.