Reinier deelt gratis 'tegels' uit

 
Campagne Meer voor Elkaar
Deze actie is onderdeel van de campagne: “Meer voor Elkaar” van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf.  Zij werft nieuwe Vrienden om goede doelen in het ziekenhuis mogelijk te maken. Zo is op de Intensive Care behoefte aan iPads voor patiënten die (nog) niet kunnen praten. Ook bed- en dialysefietsen staan op het wensenlijstje.

Mooie woorden van mij
De gratis kaarten hebben de titel: “Mooie woorden van mij voor jou”. De Delfts blauwe kaarten symboliseren de Delfts blauwe tegels die (nieuwe) Vrienden van Reinier kunnen maken op de website www.vriendenvanreinier.nl.

Wie een eigen Delfts blauwe tegel laat maken, doet automatisch mee aan een wedstrijd. Bezoekers van de website kiezen namelijk iedere maand de tegel met de mooiste tekst. De winnende tegels komen o.a. in het nieuwe ziekenhuis in Delft te hangen.

Meer voor Patiënten
Stichting Vrienden van Reinier zamelt o.a. geld in voor extra middelen voor patiënten in het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft dat eind 2015 opent. Ook in het huidige ziekenhuis en de andere locaties zijn er goede doelen waarvoor de Stichting werft. Zoals voor de huiskamerprojecten waar patiënten weer een gezond dagritme met activiteiten ontwikkelen. Of een statafel voor Fysiotherapie om patiënten sterker te maken, kinderspeelgoed voor de poli’s waar veel kinderen komen, voorlezen aan bed voor afleiding, muziek in het ziekenhuis of onderzoek naar vruchtbaarheid bij ziekte. Meer informatie op www.vriendenvanreinier.nl