Reinier de Graaf ziekenhuis zet 360 gradenfilm in voor werving operatieassistenten

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft zet moderne middelen in om operatieassistenten te werven. Zo is sinds vandaag een 360 gradenfilm te bekijken die operatieassistenten (in opleiding) een goed beeld geeft van hoe het is om in dit ziekenhuis te werken.

De 360 gradenfilm plaatst de kijker bijna letterlijk in de operatiekamer (OK) van Reinier de Graaf. Zo is vanuit alle hoeken te zien hoe de chirurg zich samen met de operatieassistenten voorbereidt op een operatie. De film is via deze link te bekijken (openen in Chrome, Firefox, Opera of Edge). Op een smartphone of tablet is de OK in 360 graden te bekijken door de telefoon rond te draaien. Op een computer is het beeld te draaien door de muis te gebruiken.

Door de 360 gradenfilm te bekijken, kunnen operatieassistenten ervaren hoe het is om in het Delftse ziekenhuis te werken. Zo behoort het schoonmaken van de OK in Reinier de Graaf niet tot de taken van de operatieassistenten. Daarnaast krijgt de kijker een realistisch kijkje in de keuken wat betreft werksfeer en collegialiteit.

Meelopen

Reinier de Graaf zet naast de 360 gradenfilm sinds kort de mogelijkheid in om te komen meelopen op de OK. Daarbij kunnen operatieassistenten via WhatsApp (nummer 06 2244 6399) laten weten dat ze interesse hebben in een baan bij ons ziekenhuis. Ze mogen dan eerst een dagdeel meelopen om te kijken of het ze wat lijkt om in het Reinier de Graaf ziekenhuis te werken. Pas bij een wederzijdse klik volgt de procedure van sollicitatiebrief en CV. 

“We weten uit ervaring dat voor operatieassistenten de werksfeer en collegialiteit belangrijke aspecten zijn in hun keuze voor een bepaald ziekenhuis”, aldus adviseur arbeidsmarktcommunicatie Carla Jongenengel. “Door de 360 gradenfilm en de mogelijkheid om eerst mee te lopen op de OK bieden we sollicitanten de gelegenheid om al voor een officiële sollicitatieprocedure dit in ons ziekenhuis te ervaren.”