Reinier de Graaf ziekenhuis bouwt tent om extra stroom patiënten met coronaklachten snel van de juiste zorg te voorzien

Het Reinier de Graaf ziekenhuis verwacht de komende weken vanuit de regio een grotere stroom patiënten met klachten die gerelateerd zijn aan het coronavirus. Om deze snel van de juiste zorg te kunnen voorzien, bouwt het ziekenhuis uit voorzorg een zogenoemde triagetent bij de Spoedeisende Hulp. 

Carina Hilders, directeur Reinier de Graaf ziekenhuis, licht toe: “Met deze tent spelen we in op de komst van meer patiënten en hebben we een extra locatie om patiënten met coronaklachten snel te kunnen onderzoeken en te screenen. Onze artsen kunnen op deze wijze nog beter beoordelen welke patiënten het snelste zorg nodig hebben. Ook voorkomen we hiermee dat de zorg voor andere patiënten in de knel komt.” 

Triagetent
Patiënten met coronagerelateerde ziekteverschijnselen worden, volgens de landelijke richtlijnen, in aparte isolatieruimtes behandeld. Zij worden onderzocht door een speciaal samengesteld triage team. De tent heeft  6 behandelkamers en is uitgerust met de benodigde apparatuur. 

Naast de triagetent heeft Reinier de Graaf nog meer maatregelen genomen om de extra stroom patiënten snel van de juiste zorg te kunnen voorzien. Zo zijn er extra isolatiekamers met beademingsapparatuur gecreëerd binnen het ziekenhuis en wordt er extra personeel ingezet.