Reinier de Graaf wint MORE onderwijsprijs met coschappen Chirurgie

Deze week kreeg de afdeling Chirurgie van het Reinier de Graaf ziekenhuis de MORE onderwijsprijs. Dit is een prijs die wordt uitgereikt aan de beste coschappen in de regio Rotterdam door de Medische Onderwijsraad ErasmusMC (MORE), een samenwerkend overlegorgaan van alle studentenorganisaties en -commissies binnen het Erasmus MC.

De raad kiest jaarlijks het beste coschap uit van de ruim honderd coschappen in de regio Rotterdam. De co-assistenten kunnen zelf via enquête laten weten wie zij willen nomineren. Dit jaar waren de afdeling Dermatologie van het Vlietland ziekenhuis, de afdeling Neurologie van het Erasmus Medisch Centrum en de afdeling Chirurgie van Reinier de Graaf genomineerd.

Chirurg Daphne Roos is erg blij met de prijs die Reinier de Graaf gewonnen heeft. “Deze week heb ik het certificaat en de bijbehorende glazen plaquette in ontvangst mogen nemen in het Erasmus Medisch Centrum. Deze prijs is een kroon op ons werk als opleidingsgroep en voor mijzelf als co-assistentenopleider in het bijzonder. Als chirurgen hopen wij onze passie voor het vak over te dragen aan jonge dokters in wording. We bieden hen een gevarieerd programma aan, waarbij nagenoeg alle aspecten van de chirurgie aan bod komen. Onze coassistenten zijn een belangrijk onderdeel van ons team. Deze prijs is voor ons de kers op de taart.”