Reinier de Graaf start normale zorg weer op

Deze week start ons ziekenhuis weer met de reguliere zorg. Nu de stroom patiënten met het coronavirus afneemt en onder controle is, is er weer meer ruimte om ook andere patiënten te helpen. De artsen beginnen met patiënten voor wie de zorg niet langer uitgesteld kan worden. Om alle zorg veilig te laten verlopen, heeft het ziekenhuis uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen. Deze zijn er op gericht om besmetting met het coronavirus voor patiënten, bezoekers en medewerkers te voorkomen. In de voorlichtingsfilm ‘Samen Houden we de zorg veilig’ is te zien dat Reinier de Graaf klaar staat voor zijn patienten, ook in deze coronatijd.

Veilige zorg

Carina Hilders, directievoorzitter Reinier de Graaf: “Het creëren van een veilige ziekenhuisomgeving heeft onze absolute prioriteit. We hebben er alles aan gedaan om met de juiste maatregelen alle zorg opnieuw en veilig in te richten. Daarbij hebben we ons gehouden aan de landelijke richtlijnen en het advies van de Nederlandse Zorgautoriteit. Het opschalen van onze reguliere zorg gaat stap voor stap. Per specialisme wordt gekeken welke patiënten onze zorg het hardst nodig hebben en wie we het eerste kunnen helpen.”

Voorlichtingsfilm

Onze zorgprofessionals hebben gemerkt dat patiënten met gezondheidsklachten soms wachten om contact op te nemen met de huisarts, hun specialist in het ziekenhuis of om naar de spoedeisende hulp te komen. Om eventuele ongerustheid weg te nemen en iedereen goed te informeren over de genomen voorzorgsmaatregelen, heeft Reinier de Graaf vandaag de voorlichtingsfilm ‘Samen houden we de zorg veilig’ gelanceerd. In de film is te zien hoe ons ziekenhuis de zorg heeft ingericht en wat de maatregelen voor patiënten, bezoekers en medewerkers betekenen.

Zo wordt iedereen bij binnenkomst gescreend, zijn wachtkamers zodanig ingericht dat iedereen afstand kan houden en mogen patiënten maximaal 5 minuten voor hun afspraak in de wachtkamer zijn. Patiënten bij wie het coronavirus is vastgesteld, worden op aparte afdelingen, in isolatie opgenomen en verpleegd. Maatregelen om besmetting tussen mensen te voorkomen blijven noodzakelijk. Ons ziekenhuis roept daarom iedereen op om zich aan de voorgeschreven hygiënemaatregelen te houden.

:

Watch the English version of the film here.