Reinier de Graaf sluit samenwerkingsovereenkomst met thuiszorgorganisatie Careyn

Het Reinier de Graaf ziekenhuis en thuiszorgorganisatie Careyn hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide partijen slaan de handen ineen om patiënten, na ontslag uit het ziekenhuis, de juiste zorg en ondersteuning te bieden in hun thuissituatie. Het betreft onder andere ouderen met problematiek in gedrag en beleving, ouderen zonder mantelzorgers en andere patiënten die thuiszorg nodig hebben in de regio Delfland, Westland en Oostland. 

Marjolein van Bommel, districtsdirecteur van Careyn, legt uit hoe het werkt: “Zodra een kwetsbare, oudere patiënt met ontslag gaat, meldt een verpleegkundige van Reinier de Graaf dit via het eigen Transferpunt.  Een van onze medewerkers bezoekt de oudere vervolgens binnen twee dagen thuis.  Zo is de patiënt meteen goed in beeld en is de voortgang van de juiste zorg gewaarborgd.” 

Stefan Kroese, directeur bedrijfsvoering van het Reinier de Graaf ziekenhuis, is blij met deze samenwerking. “We streven ernaar om de juiste zorg, op het juiste moment en de juiste plaats aan te bieden. Samen zijn we in staat om dit te realiseren. Een goede overdracht aan Careyn is van groot belang voor de patiënt. Het voorkomt veel onnodige heropnames van kwetsbare ouderen.”

Van links naar rechts: centrummanager Colette van Driel van Reinier de Graaf, districtsdirecteur Careyn Marjolein van Bommel, hoofd Transferbureau Anja van der Eijk van Reinier de Graaf en directeur bedrijfsvoering Reinier de Graaf Stefan Kroese.