Reinier de Graaf scherpt regels voor patiënten en bezoekers uit risicolanden aan

Het aantal coronabesmettingen neemt sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld helaas weer toe. Nu Nederlanders weer naar het buitenland gaan, bestaat de kans dat ze uit een door de overheid aangemerkt risicogebied terugkomen en het virus bij zich dragen. Reinier de Graaf vraagt patiënten met een afspraak die in een risicogebied zijn geweest om eerst contact met ons op te nemen. Bezoekers die in een risicogebied zijn geweest kunnen we niet ontvangen.

Neem eerst contact met ons op

De overheid adviseert mensen die in een risicogebied met code oranje of rood zijn geweest om 14 dagen in quarantaine te gaan. Reinier de Graaf heeft naar aanleiding van dit advies de regels voor ziekenhuisbezoek aangescherpt.

We vragen patiënten die in een risicogebied met code oranje of rood zijn geweest om contact met ons op te nemen als ze een afspraak hebben die binnen 14 dagen na terugkomst plaatsvindt. In overleg zal besloten worden of de afspraak op medische gronden verzet kan worden. Ook bij de toegangsscreening en de screening voor de pre-operatieve screening (POS) krijgen patiënten en bezoekers de vraag of ze de afgelopen 14 dagen in een risicogebied zijn geweest. Als dit het geval is, zal worden overlegd of de afspraak op medische gronden kan worden uitgesteld. Bezoekers die de vraag tijdens de screening bevestigend beantwoorden, wordt verzocht het ziekenhuis te verlaten. 

Patiënten krijgen deze informatie ook in hun afspraakbrief en per sms.       

Andere coronamaatregelen

Reinier de Graaf heeft verschillende maatregelen genomen om verspreiding van corona te voorkomen. Dit doen wij om de patiëntveiligheid te kunnen garanderen en onze zorgverlening door te laten gaan. Zo vragen we mensen met klachten om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen we patiënten en bezoekers of zij klachten hebben die kunnen duiden op het virus. Ook mogen patiënten niet meer dan 1 bezoeker per keer ontvangen. Patiënten met een afspraak op de polikliniek wordt verzocht zoveel mogelijk alleen te komen en niet eerder dan 5 minuten van tevoren op de polikliniek te zijn. Daarnaast hebben we maatregelen genomen zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden in het ziekenhuis.

Lees hier al onze maatregelen rondom veilige zorg.

Op de website Nederland Wereldwijd welke landen als risicogebieden zijn aangemerkt.