Reinier de Graaf organiseert informatieavond over IBD

IBD (Inflammatory Bowel Disease, letterlijk vertaald: ontstekingsziekte van de darm) is een chronische darmziekte. Patiënten hebben hier hun hele leven last van. Naast de medicijnen die ze moeten slikken heeft deze ziekte aanzienlijke invloed op hun leven. Om patiënten hier meer over te vertellen, organiseert de afdeling Maag-Darm-Leverziekten op dinsdag 15 oktober een informatieavond.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen de bezoekers onder andere informatie over IBD, de behandelmogelijkheden door middel van een dieet en de impact die deze ziekte kan hebben. Ook is het mogelijk om vragen te stellen aan medisch specialisten en kunnen patiënten in contact komen met lotgenoten.

“Na diagnose worden patiënten de rest van hun leven in meer of mindere mate geconfronteerd met de gevolgen van deze ziekte”, aldus MDL-arts Sita Jansen. “Ze moeten regelmatig op controle komen, gebruiken vaak medicatie en hebben vaak ook andere klachten zoals gewrichtsklachten, aanhoudende buikpijn en vermoeidheidsklachten. Dit kan grote impact op het dagelijks leven hebben. Daarnaast hebben patiënten vaak  vragen over bijvoorbeeld niet medicamenteuze behandelmogelijkheden, zoals een dieet. Het leek ons daarom goed om patiënten hier in een informatieavond uitgebreider over te vertellen.”

De informatieavond vindt  op dinsdag 15 oktober 2019 plaats in het Reinier de Graaf Gasthuis op de vijfde verdieping (Melkmeisje) van 18.30 tot 21.00 uur. Na afloop is er een borrel. Inschrijven kan door deze link te volgen. Daar staat ook het programma. Bezoekers kunnen één introducee meenemen.