Reinier de Graaf ontvangt opnieuw Spataderkeurmerk

Reinier de Graaf heeft voor de vijfde keer op rij het jaarlijkse Spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep ontvangen. Ons ziekenhuis voldoet daarmee aan de twaalf kwaliteitscriteria die deze patiëntenvereniging stelt aan het bieden van goede spataderzorg. Zo voert Reinier de Graaf bij de behandeling van spataderen een duplexonderzoek uit, waarmee behandelaars de ernst van de spataderen nauwkeurig vaststellen.

De Hart&Vaatgroep reikte het keurmerk uit tijdens een informatiebijeenkomst in het Diaconessenhuis Voorburg. Vaatchirurg Wolter Hoffmann van Reinier de Graaf gaf tijdens deze bijeenkomst voorlichting over onder meer het duplexonderzoek en de behandeling van spataders met laserapparatuur. Ook was er gelegenheid voor bezoekers om rond te kijken in het Vaatcentrum en om vragen te stellen over de behandeling.

Wolter Hoffmann is blij met de uitreiking van het Spataderkeurmerk: “Ik en alle collega’s van het Vaatcentrum zijn trots op dit keurmerk. Hiermee laten we zien dat Reinier de Graaf een goede keuze is voor veilige, betrouwbare en snelle spataderzorg in de regio. Dat geldt voor zowel de verzekerde als onverzekerde zorg. Ook de patiënt die een spataderbehandeling nodig heeft waarvoor hij niet verzekerd is, kan dus bij ons terecht.”

“Ik ben ook erg blij dat wij onze patiënten de mogelijkheid kunnen bieden van een ‘one stop visit’”, aldus Hoffmann. “Dit houdt in dat na het onderzoek en de diagnose direct een behandelvoorstel wordt besproken. De patiënt hoeft voordat de behandeling plaatsvindt dus niet meerdere keren terug te komen. Dit is ook een van de kwaliteitscriteria die De Hart&Vaatgroep stelt als voorwaarde voor het toekennen van het Spataderkeurmerk.”

De Hart&Vaatgroep is een patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich onder meer op belangbehartiging en informatievoorziening. De kwaliteitscriteria van het Spataderkeurmerk zijn opgesteld in samenwerking met vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie.