Reinier de Graaf onthult bouwbord polikliniek Voorburg

Afgelopen maandagmiddag 13 juli werd het officiële bouwbord voor de bouw van de nieuwe polikliniek van Reinier de Graaf in Voorburg onthuld. Een mooi moment om de samenwerking van Reinier de Graaf met aannemers Du Prie (bouwkundig en coördinerend aannemer) en Van Galen/Schoonderbeek (werktuigbouwkundig en elektrotechnisch aannemer) feestelijk in te luiden. De bouw van het nieuwe polikliniekgebouw is in mei gestart.

De bouw zal ruim een jaar duren. De planning is om het moderne, patiëntvriendelijke gebouw in de zomer van 2021 af te ronden. Daarna zal de inrichting starten, zodat patiënten eind 2021 terecht kunnen in de nieuwe polikliniek. We handhaven het grootste deel van het huidige zorgaanbod in Voorburg, waaronder de meeste poliklinieken, de bloedafname, radiologie en het fertiliteitscentrum. In het nieuwe gebouw komen geen verpleegafdelingen meer en de operatiekamers verplaatsen we naar onze locatie in Delft. Tijdens de hele bouwperiode kunnen patiënten gebruik blijven maken van de zorg in het huidige gebouw in Voorburg.

Werkzaamheden en bouwvak
Tot nu toe zijn er afrondende sloopwerkzaamheden verricht en zijn de aannemers bezig met het verstevigen van de bestaande kelderfundatie van de oude zusterflat. We bouwen de polikliniek op de bestaande fundatie om zo mogelijke resten van de voormalige Romeinse stad Forum Hadriani te respecteren. EGM architecten heeft daarom een ‘zwevend’ gebouw voor ons ontworpen, dat iets boven de grond uitstijgt. (zie impressie hieronder)

Vanaf 27 juli ligt de bouw vier weken stil vanwege de bouwvak. In september zal de aannemer de vloer voor de begane grond van het moderne polikliniekgebouw gaan storten. Er zal weinig overlast ontstaan, mede omdat er geen heiwerkzaamheden nodig zijn. Kijk hier voor meer informatie.