Reinier de Graaf krijgt Compassiebeer van 4,5 meter hoog

Vandaag start de bouw van een zogenoemde Compassiebeer op het voorplein van ons Gasthuis in Delft. De 4,5 meter hoge, driedimensionale teddybeer heeft een vacht van plantjes. De beer is een initiatief van kunstenares Adriënne Rombout en staat symbool voor waardering voor de zorg. Op dinsdag 6 oktober wordt de Compassiebeer officieel onthuld. De beer is mogelijk gemaakt door donaties uit de regio en met hulp van verschillende ondernemers en vrijwilligers.

We zijn trots op de komst van de Compassiebeer. Directievoorzitter Carina Hilders:Het is hartverwarmend hoeveel mensen uit onze regio zich hebben ingezet om de compassiebeer mogelijk te maken. We zijn een sterk regionaal verankerd ziekenhuis dat 24/7 de beste zorg aan patiënten levert. De Compassiebeer staat symbool voor waardering voor de zorg en voor de kracht van lokale verbindingen tussen ondernemers en inwoners. ‘Samen staan we sterk!’ en dat past bij het Reinier: Samen zorgen we met compassie voor de regio.”.

 

Waardering voor de zorg

Adriënne Rombout van Art Works Well vindt het belangrijk dat de waardering die de afgelopen maanden voor de zorg is ontstaan, ook in de toekomst wordt voortgezet. “Om dat te realiseren ben ik gestart met het initiatief voor een driedimensionale beer. De beer wordt opgebouwd uit een stalen constructie en is maar liefst 4,5 meter hoog en 3,5 meter breed. Met een inventief bewateringsssysteem wordt de vacht van plantjes automatisch verzorgd. Deze gigantische innovatieve knuffelbeer is ook een blijk van steun voor alle patiënten en bezoekers van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Daarom heb ik hem de Compassiebeer genoemd; een beer die met crowdfunding uit de regio gebouwd kan gaan worden. We hebben de kosten zeker nog niet gedekt, maar ik heb er alle vertrouwen in, dat het met laatste donaties goed gaat komen.”