Reinier de Graaf Gasthuis heeft nieuw voorplein

Het nieuwe voorplein van het Reinier de Graaf Gasthuis is open en daarmee is het laatste onderdeel van de bouw van het nieuwe ziekenhuis afgerond. Sinds de oplevering van het nieuwe ziekenhuis is er hard gewerkt aan de herinrichting van dit deel van het buitenterrein voor de hoofdingang en de Spoedpost, waar tot voor kort onder meer het Bethel ziekenhuis stond. Er worden nog wat laatste, kleine werkzaamheden verricht, maar patiënten en bezoekers kunnen nu al gebruikmaken van het voorplein en de bijkomende faciliteiten.

“Het nieuwe voorplein is zo ingericht dat het als verlengde van de centrale hal fungeert”, aldus Robbert Jan van der Ent Braat, manager Facilitair Bedrijf van het Reinier de Graaf ziekenhuis. “Net als in de centrale hal willen we patiënten en bezoekers op het voorplein een plek geven om even tot rust te komen. Daarom zijn er een groot aantal banken en veel bomen geplaatst. Het plein is verder zo ontworpen dat auto’s te gast zijn.”

Op het plein is onder meer de vernieuwde fietsenstalling te vinden, die sinds kort in gebruik is. Het voorplein biedt daarnaast ruimte aan tijdelijk te gebruiken Kiss & Ride-, spoed- en taxiplekken voor auto’s en busjes. Aan de taxiplekken wordt nog gewerkt, deze zijn eind december klaar.

Een nieuwe inrit aan de zijkant van het nieuwe voorplein leidt patiënten en bezoekers op een logische en veilige wijze van de Reinier de Graafweg naar de parkeergarage. Er staan borden bij deze inrit om de juiste weg te wijzen en de eerste dagen na opening zijn er verkeersregelaars aanwezig om te helpen. Zie ook de onderstaande plattegrond voor meer informatie.