Reinier de Graaf brengt patiënten, bezoekers en medewerkers in beweging

Binnen het Reinier de Graaf ziekenhuis hechten we veel belang aan bewegen. Daarom organiseren we deze week (23 tot en met 27 september) de tweede editie van de Beweegweek. Door middel van veel verschillende activiteiten brengen we patiënten, bezoekers en medewerkers in beweging. Olga Commandeur, presentator van het programma Nederland in Beweging, trapte vandaag de Beweegweek sportief af.

Tijdens de Beweegweek staan er in de centrale hal en op een aantal andere plekken in het Gasthuis in Delft spinfietsen waarop patiënten, bezoekers en medewerkers gedurende de werkweek 24 uur per dag kunnen fietsen. Daarnaast kunnen patiënten meedoen aan bootcamp-lessen en yoga. Voor medewerkers organiseren we activiteiten zoals yoga, XCO-wandelen en Zumba. 

We plannen de week bewust tijdens de Nationale Sportweek van sportorganisatie NOC*NSF om zoveel mogelijk mensen te motiveren om te sporten en te bewegen. Bij Reinier de Graaf vinden we het namelijk belangrijk dat patiënten in beweging blijven voor, tijdens en na hun verblijf in het ziekenhuis. Dit zorgt er onder meer voor dat ze tijdens een opname of na een operatie sneller herstellen en minder kans op complicaties hebben. 

Ook de vitaliteit van medewerkers heeft een hoge prioriteit. Want ook al zijn veel van hen al volop in beweging, een goede balans tussen inspanning en ontspanning blijft van belang. Daardoor voelen zij zich fitter en heeft bijvoorbeeld het verzorgen en verplaatsen van patiënten minder fysieke impact. Tijdens de Beweegweek willen we deze voordelen extra onder de aandacht brengen.


Olga Commandeur