Reinier de Graaf biedt 1,5 jaar durende opleiding hbo-verpleegkunde

Op maandag 23 oktober aanstaande starten zes verpleegkundigen van het Reinier de Graaf ziekenhuis met onze nieuwe, verkorte hbo-v opleiding van 1,5 jaar. Deze opleiding is bedoeld voor gespecialiseerd verpleegkundigen die een CZO-erkende opleiding hebben gevolgd. Dat houdt in dat deze verpleegkundigen al over meer kennis beschikken op een aantal competentiegebieden. Zij hoeven daarom niet alle modules uit de 2,5 jaar durende opleidingsvariant te volgen. 

Ons ziekenhuis biedt de opleidingen van 1,5 en 2,5 jaar aan in samenwerking met opleidingsinstituut Avans+. Met het aanbieden van de hbo-v opleidingen spelen we in op de toenemende vraag naar hbo-verpleegkundigen.  De opleidingen worden volledig betaald door het ziekenhuis en zijn ‘in company’. Dat betekent dat deelnemers de opleiding volgen binnen het ziekenhuis, naast hun reguliere werkzaamheden als verpleegkundige. 

Er gelden verschillende toelatingseisen voor deelname aan de in company hbo-v opleidingen. Verpleegkundigen moeten een BIG-registratie hebben, minstens 3 jaar werkervaring hebben als gediplomeerd verpleegkundige en op het moment dat de opleiding start werkzaam zijn in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Daarnaast is er een strenge selectie van mogelijke deelnemers. Zo moet een sollicitant onder meer beschikken over een aanbevelingsbrief van een leidinggevende en wordt er uitvoerig stilgestaan bij de motivatie en de betrokkenheid bij het verpleegkundig beroep. Een capaciteitentest en een persoonlijkheidsanalyse maken onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Voor de opleiding die in oktober van start gaat, zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Volgend jaar zal deze verkorte hbo-v opleiding van 1,5 jaar opnieuw van start gaan. De precieze startdatum hiervan is nog niet bekend. Daar zullen we dan opnieuw verpleegkundigen voor werven. Meer weten over de opleidingen? Stuur dan een app naar 06 – 22 44 63 99.

Verpleegkundigen Tanja Duijvestijn (links) en Kelly Renaud volgen de hbo-v opleiding om zich voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen.