Reinier de Graaf bereidt zich voor op hervatting reguliere zorg

Vanwege de coronacrisis hebben we onze reguliere zorg noodgedwongen moeten terugbrengen. Nu deze crisis steeds beter beheersbaar wordt, hervatten we de reguliere zorg in ons ziekenhuis vanaf maandag 4 mei weer voorzichtig. De medisch specialisten bepalen in welke volgorde patiënten worden opgeroepen en of een afspraak telefonisch of op de polikliniek plaatsvindt.

De huisartsen in de regio Delft, Westland en Oostland, en wij als ziekenhuis, merken dat mensen met niet-corona gerelateerde gezondheidsklachten soms wachten om de huisarts of hun medisch specialist in het ziekenhuis te raadplegen. Samen willen we patiënten laten weten dat de huisartsen en zorgverleners in het ziekenhuis ook nu veilige en kwalitatief goede zorg leveren. 

Als ziekenhuis nemen we de benodigde voorzorgsmaatregelen om al onze patiënten veilige zorg te kunnen bieden. Eén van die maatregelen is dat we patiënten, bezoekers en begeleiders bij de hoofdingang vragen of zij klachten hebben. Daarnaast vragen wij patiënten om maximaal 5 minuten voor aanvang van hun afspraak in de wachtkamer te zijn, zodat we het aantal mensen in onze wachtruimtes kunnen beperken. 

Wij zorgen ervoor dat ons ziekenhuis een veilige omgeving is, zowel voor onze patiënten, bezoekers als medewerkers. Uiteraard doen wij er alles aan om besmetting met het coronavirus te voorkomen.  Binnenkort volgt meer informatie over de hervatting van onze reguliere zorg en alle maatregelen die wij treffen om dit op een veilige wijze te doen.