Recordaantal medewerkers Reinier de Graaf neemt deel aan CPC Loop 2018

Op zondag 11 maart namen maar liefst 137 lopers van Reinier de Graaf deel aan de City-Pier-City Loop in Den Haag. Hiervan liepen 30 medewerkers 5 kilometer, 79 kozen voor de 10 kilometer en 28 liepen de halve marathon van 21,1 kilometer. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal deelnemers verdubbeld. Ook directeur Carina Hilders deed mee en gaf zo het goede voorbeeld om medewerkers van Reinier de Graaf te stimuleren om sportief bezig te zijn.  

De lopers van de 10 kilometer gehuld in shirts van de Reinier Haga Groep 
 

Adviseur Werk & Gezondheid Rick Bor, die de deelname van Reinier de Graaf aan de CPC Loop heeft georganiseerd, kijkt enthousiast terug op de dag: “Ik vind het heel mooi om te zien dat steeds meer medewerkers van het ziekenhuis aan dit evenement meedoen. In beweging komen en blijven is immers belangrijk voor een goede gezondheid, juist ook op het werk. Om collega’s te motiveren, geef ik onder meer hardlooptrainingen. Inmiddels doen 20 medewerkers, die de training hebben gevolgd, ook mee aan de CPC Loop." 

Gezien de hoge opkomst van het ziekenhuis waren veel afdelingen goed vertegenwoordigd, maar de afdeling Orthopedie viel met 15 deelnemers op. Nina Mathijssen, werkzaam als onderzoekscoördinator op deze afdeling en voormalig Nederlands kampioen op de 3000 meter indoor, was degene die zoveel collega’s enthousiast kreeg. “Ik loop al mijn hele leven en had een doel nodig om te blijven lopen. Daarom heb ik tijdens een afdelingsborrel iedereen meegevraagd. Zelf heb ik dit keer de halve marathon gelopen in 1 uur en 26 minuten. Ik vond het met name erg leuk om dit met z’n allen te doen.”

“Ook buiten dit hardloopevenement merk ik dat de inzet van Reinier de Graaf effect heeft op de vitaliteit van medewerkers. Gaaf om te zien dat dit binnen het ziekenhuis als een olievlek begint te werken”, aldus Rick Bor.

Ook directeur Carina Hilders (midden) liep mee met de 10 kilometer.