Rabobank schenkt 2700 euro voor aanschaf ouderdomssimulatiepak en VR-brillen

De Rabobank heeft een bedrag van 2700 euro geschonken aan het Reinier de Graaf ziekenhuis. Met dit geld willen we een ouderdomssimulatiepak en een aantal VR (Virtual Reality)-brillen aanschaffen. Zorgverleners kunnen dit pak aantrekken of de bril opzetten om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van kwetsbare ouderen. Zo willen we door middel van bewustwording de zorg aan deze groep patiënten verder verbeteren.

Projectleider blended learning Eveline de Moor (links) en verpleegkundig consulent geriatrie Greetje van Emmerik (rechts) namen de cheque namens Reinier de Graaf in ontvangst.

Door het pak aan te trekken, ervaart de drager hoe het is om in een lichaam van een kwetsbare oudere te zitten. Zo is het door middel van gewichten aan armen en benen moeilijker om je voort te bewegen en maakt de bijbehorende bril het moeilijker om goed te kunnen kijken. Met de VR-bril is een simulatiefilm te bekijken die inzicht geeft in de belevingswereld van iemand met dementie.

Het idee voor de aanschaf van het pak en de brillen komt voort uit een themaweek rondom kwetsbare ouderen die Reinier de Graaf eerder dit jaar heeft georganiseerd. Met activiteiten zoals een rollatorrace en workshops kregen onze zorgprofessionals meer inzicht in de complexe zorgvraag van deze groep patiënten. Zo kunnen we kwetsbare ouderen nu en in de toekomst optimale zorg en ondersteuning blijven bieden.

Een medewerker in actie in het ouderdomssimulatiepak.