Pimp je LinkedIn. deel 2

Gelukt? Staat er een representatieve foto op je LinkedIn profiel? Geen nummers meer in je link maar je naam? Samenvatting geschreven? Yes! Dan komen nu de volgende 3 tips:

4. Zorg ervoor dat onder je naam de functietitel staat waarop je gevonden wilt worden. Standaard staat daar je huidige (of laatste) functietitel. Wil je verder in een andere functie? Of zoek je een baan in een andere richting? Verander die functietitel dan.

5. Gebruik tekens en symbolen om je profiel overzichtelijker te maken. Zo maak je het de lezer makkelijker om snel je profiel te lezen. Dit geldt ook voor je cv. Er zijn op internet veel leuke bullets te vinden.

6. Schrijf je in voor Groepen die interessant voor je kunnen zijn. Wist je bijvoorbeeld dat er een groep LinkedInTips is? Je vindt Groepen door aan de linkerkant van de zoekbalk bovenin ‘Groepen’ te selecteren. Door lid te worden van groepen ontvang je automatisch updates over onderwerpen waarvan jij hebt aangegeven dat je ze boeiend vindt. En zelf heb je ook de mogelijkheid om een bijdrage in een Groep te plaatsen over onderwerpen waarvan jij denkt dat ze interessant voor anderen zijn. Zo bouw je aan je imago. Dat kan je helpen als je bijvoorbeeld een nieuwe baan zoekt.

Nog een praktische tip: zet voordat je start met het wijzigen of pimpen van je LinkedIn profiel de knop “Uw netwerk op de hoogste stellen” op NEE. Die vind je via de knop profiel bewerken, onderaan rechts. Tenzij je wil dat je netwerk een bericht krijgt over datgene je in je profiel veranderd hebt.

Vragen of wil je meer weten over wat LinkedIn voor jou kan betekenen? Misschien kunnen wij je helpen. Alle recruiters van Reinier de Graaf staan op LinkedIn. Als je ons een berichtje met je vraag of opmerking stuurt, krijg je antwoord. Gegarandeerd.  Veel plezier met het pimpen van je profiel. We hopen dat we je een beetje (verder) op weg hebben kunnen helpen.