Oud-medewerkers in het zonnetje gezet tijdens Gepensioneerdendag

De jaarlijkse Gepensioneerdendag van het Reinier de Graaf ziekenhuis is inmiddels een mooie traditie geworden. Deze bijeenkomst is bedoeld om oud-werknemers te bedanken voor hun vaak jarenlange inzet. Op woensdag 28 november kwamen weer veel gepensioneerden naar het ziekenhuis voor deze reünie. 

Directeur Carina Hilders heette iedereen welkom en was verrast dat er alweer een jaar voorbij was gegaan. De oud-werknemers werden daarna getrakteerd op koffie en gebak, waarna verpleegkundig specialist (pre)dialyse Nel Groeneweg de aanwezigen een kijkje gaf in het leven van een dialysepatiënt.

Vervolgens genoten de aanwezigen van een goed verzorgde lunch en kregen ze de kans om met elkaar bij te praten. Na de lunch vertelde hoofd transferpunt Anja van der Eijk wat Reinier de Graaf doet om patiënten vanuit een opname in het ziekenhuis op de juiste wijze naar huis of een opvolgende zorgverlener te laten gaan.

Søren Ballegaard van het online muzieklesplatform Muziekonderwijs.nl kwam daarna de gepensioneerden vertellen wat de helende werking van muziek is voor mensen. Als ziekenhuis vinden wij het daarom belangrijk dat onze patiënten, bezoekers en medewerkers geregeld naar livemuziek kunnen luisteren.

Gedurende de gehele bijeenkomst was er voldoende tijd om bij te praten. Het belang dat het ziekenhuis hecht aan de oud-werknemers als ambassadeurs van ons ziekenhuis wordt met deze dag benadrukt. Daarom zijn alle oud-werknemers ook voor volgend jaar alweer van harte uitgenodigd voor de Gepensioneerdendag.