Optimale zorg voor psoriasispatiënten in Reinier de Graaf

Zaterdag 29 oktober is het Wereld Psoriasisdag. Een dag om stil te staan bij deze huidziekte, die zich kenmerkt door onder meer dikke, rode en schilferende plekken op de huid, verspreid over het lichaam. Patiënten met deze ziekte kampen met lichamelijke klachten als jeuk en pijn en hebben daarnaast vaak ook psychische klachten. De dagbehandeling Dermatologie van Reinier de Graaf biedt vijf dagen per week multidisciplinaire, specialistische huidzorg aan zowel kinderen als volwassenen met deze aandoening. 

Patiënten met een chronische huidaandoening zoals psoriasis of eczeem krijgen bij Reinier de Graaf  in eerste instantie de gebruikelijke therapie met lokale medicatie (therapeutisch zalven) en/of licht (UVB). Dermatoloog Rene Tijssen: “Als zalven of lichttherapie matig effect heeft, dan kunnen we overgaan op medicatie met tabletten of spuiten om de klachten te verminderen. Naast de al langer bestaande soorten medicatie worden ook nieuwere middelen voorgeschreven die biologics heten. Dit zijn geneesmiddelen die opgebouwd zijn uit natuurlijke menselijke of dierlijke eiwitten en de ontsteking(en) in het lichaam moeten afremmen. De patiënten worden hierbij intensief begeleid door de dermatoloog en de gespecialiseerd verpleegkundige.” 

Optimaal zorgaanbod

Patiënten krijgen zorg op maat door de intensieve samenwerking van dermatologen, psychologen, dermatologieverpleegkundigen en doktersassistenten. De afdeling beschikt over uitstekende faciliteiten, waaronder twee ligbaden, twee zalfkamers, drie lichtcabines en douches, een huiskamer om te relaxen en een speelkamer voor de kinderen. Op de dagbehandeling krijgt u niet alleen medische zorg. Er is ook aandacht voor acceptatie van chronische huidaandoeningen en de impact die de ziekte heeft op het dagelijkse leven. Patiënten kunnen in gesprek gaan met een psycholoog. Daarnaast is er de mogelijkheid tot lotgenotencontact. Bekijk meer informatie over de Dagbehandeling Dermatologie.