Bouw OK-complex op bezoekersparkeergarage Delft in volgende fase

Bouw OK-complex op bezoekersparkeergarage Delft in volgende fase 

 

Op het dak van de bezoekersparkeergarage van het Reinier de Graaf Gasthuis Delft is de bouw van een modern dagbehandelingscentrum in volle gang. Patiënten kunnen hier straks terecht voor geplande ingrepen die plaatsvinden in dagbehandeling. De inmiddels aangelegde loopbrug verbindt dit nieuwe OK-complex met het huidige operatiekamercomplex in het Gasthuis. De afgelopen maanden zijn zowel de opbouw op de parkeergarage als de verbindingsbrug wind- en waterdicht gemaakt.

Inmiddels is gestart met de afbouw van het complex. Dit is de langste, meest intensieve fase in het bouwproces. In deze fase gaat het onder meer om het plaatsen van wanden, deuren en de realisatie van alle technische installaties. Ook moeten er koppelingen komen met de techniek in het Gasthuis.

De werkzaamheden voor de afbouw duren tot eind december. In het nieuwe jaar starten we met de inrichting van het dagbehandelingscentrum, zodat we dit in het voorjaar van 2021 kunnen openen. Alle zorg en ingrepen waar een ziekenhuisopname voor nodig is verplaatsen we dan vanuit onze locatie in Voorburg naar onze hoofdlocatie in Delft. In Voorburg en Naaldwijk behouden we moderne poliklinieken waar patiënten terecht kunnen voor spreekuren, controles en diagnostiek.