Nieuwe parkeergarage voor bezoekers Reinier de Graaf Gasthuis geopend

Bezoekers van het Reinier de Graaf Gasthuis kunnen vanaf vandaag parkeren in de nieuwe bezoekersparkeergarage. De eerste bezoeker werd vanochtend feestelijk ontvangen met een mooie bos bloemen en een gratis parkeerkaart. De garage biedt ruimte aan 450 auto’s, heeft twintig plaatsen voor mindervaliden en zes oplaadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast zijn op elke verdieping rolstoelen beschikbaar.

De parkeergarage is ruim opgezet, gemakkelijk toegankelijk en staat direct naast de (spoed) ingang het ziekenhuis. Bezoekers kunnen er dag en nacht parkeren. Bij de bouw is veel aandacht besteed aan veiligheid en gebruikersgemak. Zo is de parkeergarage goed verlicht, zijn er geen donkere nissen en zijn de liftdeuren van doorzichtig glas. Ook is er een duidelijke bewegwijzering en zijn er speciale looproutes. Aan de achterzijde van de garage zijn geluids- en autolichtwerende maatregelen getroffen om eventuele overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. De garage wordt dag en nacht bewaakt. 

Robbert Jan van der Ent Braat, manager Facilitair Bedrijf: “Met deze nieuwe parkeergarage bieden we onze bezoekers een ruime, goed uitgeruste en veilige garage direct naast het ziekenhuis. Het Reinier de Graaf Gasthuis is hierdoor nog beter bereikbaar en toegankelijker geworden en daar zijn we erg blij mee.”

Met het ontwerp van de garage is goed gekeken naar inpassing in de omgeving. Het ontwerp is onder supervisie van EGM Architecten tot stand gekomen, dat ook het nieuwe ziekenhuis heeft ontworpen. Het feitelijke ontwerp en de bouw zijn gerealiseerd door MH1 Architecten, Aan de Stegge Bouw en Stevens Van Dijck. 

Voorlopig is de nieuwe parkeergarage bereikbaar vanaf de bestaande afslag en toerit aan de Reinier de Graafweg en via een nieuwe toegangsweg op het terrein. Borden geven de route duidelijk aan, zie ook de plattegrond hieronder. Op onze website staat meer informatie over parkeren in de nieuwe parkeergarage.

Het parkeerterrein bij het voormalige B-gebouw en de oude bezoekersparkeergarage worden tijdelijk gebruikt door medewerkers van Reinier de Graaf. Dit duurt naar verwachting tot eind 2017, wanneer de definitieve personeelsparkeerplaats op de locatie van het voormalige H-gebouw gereed is. Het parkeerterrein en de oude garage bij het B-gebouw zullen daarna worden ontmanteld.