Nieuwe expositie geopend in Reinier de Graaf ziekenhuis

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft gisteren een nieuwe kunstexpositie geopend, genaamd ‘Reinier en zijn patiënten’. De expositie is tot en met 15 september van dit jaar te zien in de hal op de begane grond van het Gasthuis in Delft. Patiënten, bezoekers, medewerkers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.

Op de nieuwe expositie zijn foto’s te zien van mensen in verschillende fases van hun leven. De werken tonen hun kracht en kwetsbaarheid, dezelfde kracht en kwetsbaarheid die we terugzien bij onze patiënten. In de expositie zijn foto’s te zien van Sophie Bos, Ruud Brouwer, Truus Groen, Bionda Heeringa, Suzanne Liem, Annaleen Louwes, Rob van der Post, Marianne Q, Brenda Riethoven, Monique Roodenburg en Herman Zonderland.

“Met deze expositie laten we zien dat Reinier de Graaf een verbonden ziekenhuis is”, aldus manager Facilitair Bedrijf en voorzitter van de Kunstcommissie Robbert Jan van der Ent Braat die de opening deed. “Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen namelijk met elkaar genieten van de foto’s. We hopen dat dit voor een beetje verlichting kan zorgen in zware tijden.”

De expositie ‘Reinier en zijn patiënten’ is de tweede in een reeks van drie en is te zien tot en met 15 september 2019. De volgende expositie, ‘Reinier en zijn medewerkers’, is te bekijken van oktober 2019 tot en met maart 2020. In alle exposities staat het thema ‘Verbondenheid’ centraal.

 

De fotografen wiens foto's op de expositie te zien zijn en enkele leden van de Kunstcommissie van Reinier de Graaf.