Nieuwe apparatuur op de IC voor betere beademing van patiënten

Sinds vandaag werkt Reinier de Graaf op de Intensive Care (IC) met nieuwe beademingsapparatuur. Deze nieuwe apparatuur helpt  de medewerkers van de IC om patiënten beter en comfortabeler te beademen. Op de IC liggen ernstig zieke patiënten bij wie één of meer belangrijke lichaamsfuncties zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen. Deze patiënten staan 24 uur per dag onder intensieve controle van gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen. 

Zo beschikken de machines over een functie, die ‘kijkt’ naar wanneer patiënten willen in- en uitademen. Daarnaast analyseert de apparatuur maar liefst 100 keer per seconde de flow. Dit is de snelheid waarmee IC-patiënten luchttoevoer krijgen.  Beide functies zorgen bij IC-patiënten voor meer comfort, omdat ze van seconde tot seconde de beademingsondersteuning krijgen die zij nodig hebben. De machines kunnen dit sneller regelen dan IC-verpleegkundigen. 

IC-verpleegkundige Niels Verburg is trots: “Het is een lange weg geweest om hier te komen. Er zijn namelijk tal van medewerkers en afdelingen betrokken geweest bij de beslissing om specifiek voor deze apparatuur te kiezen. Dat zijn de ICT-afdeling, de afdeling Medische Instrumentatie en Zorg XL om er een paar te noemen. De Hamilton C6, zoals de beademingsapparatuur heet, is echt state-of-the-art. Hier op de IC zijn we heel trots op deze mijlpaal.”

IC-verpleegkundige Niels Verburg naast de nieuwe beademingsapparatuur.