Minister Schippers bezoekt Delftse alcoholpoli

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft vrijdag 5 oktober een werkbezoek gebracht aan het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. De minister was te gast op de Polikliniek voor Jeugd en Alcohol van kinderarts Nico van der Lely en kinderpsycholoog Mireille de Visser.

Niet alleen sprak mevrouw Schippers met Van der Lely en De Visser, ook nam zij uitgebreid de tijd om vragen te stellen aan een pedagogisch medewerker en een verpleegkundige van de afdeling kindergeneeskunde. Zij zijn nauw betrokken bij de behandeling van jongeren die met een alcoholvergiftiging worden opgenomen. De minister wilde alles weten over de succesvolle Delftse aanpak, die inmiddels zijn navolging heeft gekregen in de rest van het land. Mevrouw Schippers stelde het erg op prijs dat zij hierover ook kon spreken met een jongere en een ouder, die het traject hebben doorlopen.

Na een rondleiding over de kinderafdeling, werd van gedachten gewisseld over interventies die het gebruik van alcohol onder jongeren kunnen terugdringen. Het ophogen van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar is daar een van. Het informele bezoek van de minister is bedoeld om ervoor te zorgen dat het landelijk beleid en de praktijk goed op elkaar zijn afgestemd.

De Polikliniek voor Jeugd en Alcohol is gedurende haar vijfjarig bestaan meermaals bezocht door politici. Zo waren eerder o.a. Ivo Opstelten, Andre Rouvoet en Sabine Uitslag te gast in Delft.