Meer duidelijkheid dankzij vernieuwde zorgnota

Sinds enkele weken stuurt Reinier de Graaf een vernieuwde zorgnota voor behandelingen die vanaf 1 juni 2014 zijn gestart. U kunt de vernieuwde zorgnota’s raadplegen via de website van uw zorgverzekeraar. Ook de andere ziekenhuizen in Nederland sturen vernieuwde zorgnota’s die helderder zijn en minder ingewikkelde codes bevatten.

Dezorgnota.nl

Op de website www.dezorgnota.nl staat uitleg over de veranderingen. Ook vindt u op deze site meer uitleg over alle aspecten van ziekenhuiskosten. De website is een initiatief van de Nederlandse vereniging van ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Heldere zorgnota

De nieuwe opbouw maakt een einde aan nota's met ingewikkelde codes en onduidelijke posten. Vanaf 1 juni 2014 staan het specialisme van de behandelaar, de diagnose, de naam van de zorgaanbieder, de kosten en de handelingen die zijn uitgevoerd op de nota. De veranderingen komen voort uit een afspraak van minister Schippers en de zorgverzekeraars.

Brochure over betaling

Naast de website zijn een brochure ‘Ziekenhuiszorg: wat betaalt u?’ en een flyer ‘Aan alles gedacht?’ beschikbaar. In Reinier de Graaf kunt u die opvragen bij de balies van de poliklinieken en verpleegafdelingen.

Meer informatie: www.dezorgnota.nl