Marry de Baat doneert 18.000 euro voor onderzoek lymfeklierkanker

Afgelopen vrijdag doneerde Marry de Baat in het Reinier de Graaf ziekenhuis maar liefst 18.000 euro voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker. Dr. Ward Posthuma en dr. Joost Vermaat mochten de waardevolle cheque namens het Reinier de Graaf en het LUMC in ontvangst nemen.

Marry De Baat leed meerdere keren aan lymfeklierkanker. In juni 2009 kreeg ze de diagnose de ziekte van Hodgkin, een agressieve vorm van lymfeklierkanker. In februari 2012 was de ziekte helaas terug, en eind 2015 kreeg ze een andere vorm van lymfeklierkanker. Inmiddels is ze hersteld en zet ze zich al jaren in om geld op te halen voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

In totaal heeft ze al 45.000 euro opgehaald voor dit onderzoek. Dit jaar zamelde ze geld in door de verkoop van spullen die te maken hebben met corona, zoals mondkapjes en desinfecterende handgel. De spullen verkocht ze in het tuincentrum van haar man. Dit bleek een goede zet in deze tijden, want ze haalde meer geld op dan ze voor ogen had.

Hematoloog-oncoloog Ward Posthuma vertelt over deze donatie: “Wij waren erg verrast dat Marry de Baat in coronatijd nog zo’n mooi bedrag heeft weten op te halen. We zijn dankbaar dat ze elk jaar geld doneert. Hiermee kan het gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek van het LUMC en het Reinier de Graaf worden voortgezet. En dat is belangrijk omdat het de vooruitzichten voor patiënten met lymfklierkanker kan verbeteren. We streven naar effectievere behandelingen met minder bijwerken voor de patiënt.”