Man omgekomen tijdens bouwongeval

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van een zeer gewaardeerde inhuurkracht van bouwpartner Hurks. Onze eerste gedachten gaan uit naar de familie en direct betrokkenen.

Onderzoek

De man raakte vrijdag zwaargewond bij schoonmaakwerkzaamheden aan de gevel van de nieuwbouw. Op dit moment zijn nog geen nadere details bekend. De Arbeidsinspectie is zo snel mogelijk gestart met onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval. Het spreekt voor zich dat veiligheid van onze en door ons ingehuurde medewerkers te allen tijde de allerhoogste prioriteit heeft.

Nazorg

De verslagenheid onder medewerkers is groot. Aan alle medewerkers biedt Reinier de Graaf, waar nodig, professionele hulp aan.

Achtergrondinformatie

Bouwcombinatie Hurks Kuijpers werkt, samen met zijn onderaannemers, aan de afwerking van de nieuwbouw in Delft. Eerder, op vrijdag 27 februari, vond de sleuteloverdracht plaats. De bouwcombinatie heeft ruime ervaring in de zorgsector.

Update 30 maart 2015

Het is vervelend dat door een tweetal incidenten in een maand tijd een beeld van onveiligheid rond de nieuwbouw ontstaat. We begrijpen dat de neiging ontstaat om zaken aan elkaar te knopen. Vooralsnog gaan wij uit van twee losstaande incidenten, die ongelukkig genoeg vlak na elkaar hebben plaatsgevonden. 

De afgelopen jaren is, door strenge veiligheidsmaatregelen en toezicht door Bouwpartner Hurk Kuijpers de bouw van het nieuwe ziekenhuis vlekkeloos verlopen. Of de incidenten, ondanks deze strenge voorzorgsmaatregelen, hadden kunnen worden voorkomen, moet het onderzoek van de Arbeidsinspectie uitwijzen.

Het is duidelijk dat alleen grondig en zorgvuldig onderzoek hier duidelijkheid over kan geven. Dit zal dan ook enige tijd in beslag nemen. Wij kunnen geen uitspraak doen over de duur van het onderzoek.

Het slachtoffer van eerste ongeval is vorige week uit het ziekenhuis ontslagen en maakt het naar omstandigheden goed.