Maker Monopoly Delft schenkt 5.000 euro aan Vrienden van Reinier

Identity Games, maker van Delftse editie van Monopoly, heeft vandaag (16 november) een bedrag van 5.000 euro gedoneerd aan het project Maakbare Wereld van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. De cheque werd uitgereikt tegelijkertijd met de presentatie van het allereerste exemplaar van Monopoly Delft. Eric Boer, algemeen bestuurslid van de stichting, nam de cheque in ontvangst.

Het project Maakbare Wereld bestaat uit vijf levensgrote afbeeldingen op de muren van de Kinder- en jeugdafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Patiëntjes kunnen deze illustraties zelf verder afmaken met stiften en stickers. Op deze manier wil het ziekenhuis de kinderen de nodige afleiding bieden en hen de regie over hun leven een beetje terug geven.

Voor de Delftse editie is Monopoly geheel aangepast. Zo bestaat het bord uit Delftse straten en staan er Delftse bedrijven op de Kans-kaarten. De eerste exemplaar is overhandigd aan wethouder Ferry Förster van economie, cultuur en ruimtelijke ordening van Delft. “Monopoly is een wereldberoemd spel, hartstikke leuk dat er nu ook een Delftse variant van is. Het is een mooie manier om Delft op de kaart te zetten”, aldus Förster.

“Wij willen met ons gezelschapsspel kinderen, volwassenen en gezinnen vermaken en nader tot elkaar brengen”, aldus Erik Spindler, directeur Identity Games. “Daarom past het zo goed om bij te dragen aan de Maakbare Wereld, zodat kinderen in het ziekenhuis worden geprikkeld om met hun fantasie aan de slag te gaan en samen te spelen.”

Monopoly Delft is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo Buitenhof in Delft voor 49,95 euro. Wie voor 50 euro aan boodschappen doet, kan het spel kopen voor 39,95 euro.

Van links naar rechts: Eric Boer (algemeen bestuurslid Vrienden van Reinier), Mr. Monopoly, Jeroen de Bruin (eigenaar Jumbo Buitenhof), Jelle Marcus (account manager Identity Games) en Ferry Förster (wethouder economie, cultuur en ruimtelijke ordening Delft).