Loopbaan binnen Reinier: van operaties naar operations

Stel je voor; je hebt een staand beroep. Je voelt je prima en alles loopt op rolletjes. Op een dag krijg je last van je knie. En is er daarom een kans dat je je beroep niet meer kunt doen. Dat hakt er in.

Je kunt dan 2 dingen doen:  afwachten of actief zoeken naar andere carrièremogelijkheden. Dat deed Esther. 22 jaar werkte ze bij Reinier de Graaf. Toen kreeg ze plotseling last van haar knie. Hierdoor zou ze op termijn haar beroep niet meer kunnen uitoefenen.  Ze toonde lef en solliciteerde naar een ICT functie bij de afdeling Operations (technisch beheer). En met succes:

“Niet lang nadat Obama de woorden CHANGE, YES WE CAN riep, besloot ik om na 20 jaar niet als operatie-assistente te hebben gewerkt dit werk weer op te pakken. Het was een periode van personeelstekort op de OK en ik zocht als recoverymedewerkster in Reinier weer een uitdaging. Met veel plezier startte ik weer als operatie-assistente en ik vond het geweldig. Het werken in teamverband in situaties waarin je zo op elkaar aangewezen bent was bijzonder. Totdat ik door pijn in mijn knieën (waardoor ik niet meer lang kon staan en lopen) een andere weg moest inslaan. Ik moest wat anders gaan doen. Toen dacht ik weer aan Obama.

Deze keer heb ik dit erg letterlijk genomen. Bij I&I operations was er een vacature voor wijzigingscoördinator en toevallig zag ik die.

Soms denk ik dat toeval niet bestaat en dit was zo’n moment. Precies op het moment dat ik bedacht waar  mijn interesse nog meer lag (waaronder ICT, maar hoe kom je als OK-assistent in die richting terecht?) kwam dit op mijn pad en heb ik van Reinier deze kans gekregen.

Change kan lastig zijn, aan risico onderhevig, maar biedt nieuwe mogelijkheden en dat ga ik weer ervaren.”