Lichtjesavond in Reinier de Graaf

Traditionele kerstliederen, sfeervolle lichtjes en warme drankjes. De hal van het Reinier de Graaf Gasthuis zat dinsdagavond vol met patiënten en bezoekers voor de viering van Lichtjesavond. Voor de tweede keer werd ook in het ziekenhuis deze Delftse feestavond gehouden.

Lichtjesavond vindt traditioneel elke tweede dinsdag van december in de binnenstad van Delft plaats. Omdat patiënten die in het Gasthuis verblijven hier niet bij kunnen zijn, wordt speciaal voor hen Lichtjesavond naar het ziekenhuis gebracht. Het koor van muziekvereniging Prins Hendrik uit Delft zong mooie bekende en traditionele kerstliederen, die voor de veelal oudere patiënten herkenbaar waren. Er werd dan ook gezellig meegezongen.

'Aansteken' kerstboom

Om 19.00 uur staken de kleinkinderen van een patiënte de grote kerstboom in de hal van het Gasthuis aan. Er was koffie en thee met een koekje en na afloop kreeg het publiek nog iets lekkers mee. Veel aanwezigen hebben de avond als een warme deken ervaren. “Zo fijn dat dit geregeld wordt”, was een van de reacties. 

Vrijwilligers en medewerkers van Reinier zorgden ervoor dat patiënten van hun kamers naar de hal werden gebracht. Ook patiënten van de revalidatieafdeling van Pieter van Foreest konden hierdoor bij Lichtjesavond aanwezig zijn.

Kinderen van een patiënte staken de kerstboom aan. Foto: Frank van der Burg