Lezing Dementie tijdens Wereld Alzheimer Dag, 21 september

Elk jaar op 21 september wordt in heel de wereld aandacht gevraagd voor dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn of haar naasten. Dit jaar staat Wereld Alzheimer Dag in Nederland in het teken van de Dementievriendelijke Samenleving. Komt u ook op 21 september naar het Ontmoetingscentrum van Pieter van Foreest in de Vermeertoren? Negen organisaties op het gebied van zorg en welzijn vertellen u graag meer over hun werk met dementerenden en mantelzorgers tijdens een speciale informatiemarkt.

Klinisch geriater dr. Hester Boomkens van het Reinier de Graaf ziekenhuis geeft vanaf 14.30 uur een lezing over dementie. Ook is er een speciale informatieve workshop over het nut van yoga bij dementie.

Lezing 'Wat is dementie'?

Dr. Hester Boomkens is klinisch geriater bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. In een interactieve lezing vertelt zij wat dementie is, hoe de diagnose gesteld wordt, welke onderzoeken er gedaan worden en hoe de behandeling eruit ziet. Gespreksleider is Isabel den Engelsman (GGZ Delfland en Alzheimer Café’s).

Datum

21 september 2016

Tijdstip

14.00 - 16.00 uur

Locatie

Ontmoetingscentrum Vermeertoren

Adres

Van Beresteynstraat 169b

2614 HE Delft

Deelnemende organisaties

Samen dementievriendelijk

Meer informatie over dementievriendelijk worden, vindt u op de website www.samendementievriendelijk.nl. Door op deze website de regiocode 007 voor DWO in te voeren, ziet u hoe Delft bezig is een dementievriendelijke gemeente te worden.