LangeLand treedt toe tot Reinier Haga Groep

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt  de overname van het LangeLand Ziekenhuis goed door de Reinier Haga Groep. Hierdoor blijft de continuïteit van de patiëntenzorg in het Zoetermeerse ziekenhuis gewaarborgd. Het bestuur en de medewerkers van het LangeLand Ziekenhuis zijn bijzonder verheugd met dit besluit van de ACM. Het markeert een historisch moment in de geschiedenis, na een langdurige periode van onzekerheid.

Bestuursvoorzitter Jan Willem Brinkman van het LangeLand Ziekenhuis: “Dankzij de extra inzet van alle medisch specialisten en medewerkers en met de steun van de belangrijkste stakeholders wist het ziekenhuis enkele moeilijke  jaren succesvol te overbruggen. Dit was een grote uitdaging, gezien de financiële problemen die in het verleden waren ontstaan. De continuïteit en kwaliteit van de ziekenhuiszorg voor Zoetermeer en omgeving zijn hiermee behouden gebleven. Dat is ook wat patiënten en huisartsen en de gemeente willen; ook van hen hebben we veel morele steun ontvangen.”

Bestuursvoorzitter Chiel Huffmeijer van de Reinier Haga Groep: “Een top 20 gemeente als Zoetermeer hoort een goed basisziekenhuis te hebben. Die garantie is er nu. Wij zullen het LangeLand helpen de financiële problemen op te lossen.” Inmiddels kent het ziekenhuis alweer twee jaar een positief bedrijfsresultaat. Ook is vorig jaar het belangrijke Europese kwaliteitscertificaat de NEN-EN 15224 behaald.

Doel

Doel van de toetreding tot de groep is ook bestaande verwijzingen van het LangeLand verder  te versterken met behulp van het brede topklinische zorgaanbod van het HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf. De ziekenhuizen werken al langer samen op het gebied van dialyse, longziekten, cardiologie en intensive care.

Naast zorgperspectief voor de Zoetermeerse patiënt, biedt de toetreding ontwikkelperspectief voor de medewerkers van LangeLand.  Voor alle medewerkers binnen de groep geldt dat de interne arbeidsmarkt vergroot is, wat de kans biedt voor interessante loopbaanontwikkeling.

Het LangeLand Ziekenhuis kijkt uit naar een plezierige samenwerking binnen dit grotere geheel en blijft zich met enthousiasme profileren als hét medisch centrum voor Zoetermeer en omstreken volgens haar motto: ‘Beter dichtbij’. De Reinier Haga Groep sluit zich daar van harte bij aan.

Persbericht ACM