Kijk live mee met een operatie


Onderwijs, orthopedische workshops, sport en sociale activiteiten. Dat zijn de ingrediënten voor de derde editie van de Summerclass Orthopedie, die plaatsvindt van 29 tot en met 31 augustus in Lijm en Cultuur Delft. Eén van de hoogtepunten is een live verbinding met de operatiekamer van het Reinier de Graaf Gasthuis, waarmee deelnemers een kijkoperatie van de heup kunnen volgen. Met dit unieke evenement willen de orthopedisch chirurgen van het gelijknamige ziekenhuis geneeskundestudenten enthousiast maken voor het vak.

Van heinde en verre komen ze, de studenten. En ieder jaar zijn de reacties weer lovend. ‘Fun’ is dan ook een belangrijke factor in het programma van de ‘summerclass’. “Aan het eind van deze drie dagen moet iedereen naar huis gaan met een grote smile op het gezicht en dan ook nog wat hebben opgestoken van de orthopedie,” vertelt initiatiefnemer en orthopedisch chirurg Rolf Bloem van het Reinier de Graaf Gasthuis.

Afwisseling

Gerenommeerde sprekers, zoals kolonel-arts Michiel van Haeff, in 2007 operateur in het Militair Hospitaal van de internationale troepenmacht in Kandahar, en specialisten uit het Reinier de Graaf nemen deelnemers mee in de fascinerende wereld van de orthopedie. Het inhoudelijke gedeelte wordt afgewisseld met onder meer sportclinics, een salsaworkshop en barbecue.

Belangrijk vak

Rolf Bloem: “Met de Summerclass Orthopedie bieden wij de geneeskundestudenten de gelegenheid om hun kennis van orthopedie op een ludieke manier te vergroten. Dat is niet alleen belangrijk voor aanstormende orthopeden, maar bijvoorbeeld ook voor toekomstige reumatologen of kinder- of revalidatieartsen. Wij willen uitstralen dat orthopedie een mooi en belangrijk vak is.”