Huidcheck op Huidkankerdag

De afdeling Dermatologie van Reinier de Graaf checkt op zaterdag 21 mei belangstellenden gratis op huidkanker. Dermatologen Bijlmer, Stadhouders, Toxopeus en Geraedts staan die dag tussen 10.00 en 13.00 uur paraat om niet alleen te controleren of een huid verdachte plekjes heeft. Maar ook om voorlichting te geven en bewustwording te creëren over de gevaren van de zon. De artsen geven eveneens uitleg hoe je je huid het beste kunt beschermen en controleren. Vroege herkenning van huidkanker geeft de grootste kans op genezing. U kunt alleen terecht bij de huidcheck als u zich vooraf inschrijft. 

Wegens enorme belangstelling is het niet meer mogelijk om zich in te schrijven voor deze dag.

De controle tijdens de Huidkankerdag is niet bedoeld als vervanging voor een gewoon bezoek aan de dermatoloog of voor een second opinion. Deze actie maakt onderdeel uit van de landelijke campagne ‘Je huid beschermt jou, bescherm jij je huid?’.

Organisatoren van deze campagne zijn onder andere het Huidfonds, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, de Nederlandse Vereniging van huidtherapeuten en de Stichting Melanomen.