Honderd Kiwanispoppen voor Kinder- en jeugdafdeling

Dankzij een schenking van de Kiwanis Club Delfts Blauw kan de Kinder- en jeugdafdeling van Reinier de Graaf kinderen tijdens hun ziekenhuisopname een Kiwanispop geven. Deze speciale pop helpt kinderen nare onderzoeken en vervelende behandelingen te verwerken. Zorgverleners gebruiken de pop om kinderen uit te leggen wat er precies gaat gebeuren.

 

Soort maatjesgevoel

“Wij zijn ontzettend blij met deze gift,” zegt Medisch Pedagogisch Hulpverlener Jorinka Poot. “De poppen integreren we spelenderwijs in de behandeling. Zo kun je bijvoorbeeld in de pop prikken om te laten zien hoe een infuus aangelegd wordt. Door zelf op de pop te tekenen kan het zieke kind precies aangeven waar het pijn heeft of waar een ingreep plaatsvindt. Eigenlijk creëert deze Kiwanispop een soort maatjesgevoel en dat helpt bij de uiting van frustratie en de verwerking van nare gebeurtenissen.”

Wereldwijde vrijwilligersorganisatie

Voorzitter Hans Boelen van de Kiwanis Club Delfts Blauw overhandigde de poppen aan de Kinder- en jeugdafdeling. Kiwanis Club Delfts Blauw zet zich in voor maatschappelijke projecten en maakt deel van de wereldwijde vrijwilligersorganisatie Kiwanis die als motto heeft ‘serving the children of de world’.