Het Reinier Haga Orthopedisch Centrum opent de deuren op 29 juni

De orthopeden van Reinier de Graaf gaan vanaf 29 juni in het nieuwe Orthopedisch Centrum in Zoetermeer werken. In deze zelfstandige kliniek bundelen zij hun krachten met collega’s van het LangeLand ziekenhuis en HagaZiekenhuis. Patiënten met niet-acute aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat krijgen hier de beste zorg.

Patiënt staat centraal

In het nieuwe Orthopedisch Centrum naast het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer staat de patiënt centraal, vertelt Rolf Bloem, orthopeed en medisch directeur. “We benaderen de patiënt vanuit een holistisch perspectief. Een patiënt is meer dan een heup die het niet doet en wel of niet geopereerd moet worden. Wij zien de hele mens. Dit kan ertoe leiden dat we een patiënt soms adviseren om niet te kiezen voor een operatie, maar andere opties bieden. Soms kan een langduriger zorgtraject met intensieve fysiotherapie en begeleiding beter werken. Zo lever je echt maatwerk. We blijven de patiënt daarnaast ook begeleiden gedurende het hele traject.”

Voordelen

Samenwerking tussen de orthopeden van de drie ziekenhuizen biedt grote voordelen. Er gaat gewerkt worden met expertise-units waarin orthopeden met dezelfde specialisatie hun kennis en kunde bundelen. Door de onderlinge kruisbestuiving die zo ontstaat, groeien de specialisten samen verder. Ook op het gebied van opleiding, onderzoek en innovatie ontstaat meer synergie.

Orhopedische zorg in Delft

Patiënten kunnen voor het eerste consult nog steeds terecht bij de polikliniek van Reinier de Graaf in Delft. Indien er na het eerste consult verdere behandeling nodig is, vindt dit plaats in het Orthopedisch Centrum. Sommige diagnostiek, zoals een CT-scan, kan ook in Delft plaatsvinden.
Kinderen tot en met 16 jaar en de orthopedische traumazorg blijven in Delft.

Meer informatie via: https://reinierhaga.nl/orthopedischcentrum/

Volg het Reinier Haga Orthopedisch Centrum op Facebook

 

Het Algemeen Dagblad heeft een mooi artikel geschreven over het Reinier Haga Orthopedisch Centrum, lees het op de site van het AD